Ostatnie artykuły
  kaczka faszerowana
Pierogi z projektu ;...
"Polsko poniesiemy C...
"Szlachecka dusza"
Ryba w sosie greckim.
 
     
 
 
     
  Nawigacja  
  Artykuły   Przepisy kulinarne   Pierogi z projektu ;Szlachetna dusza"  
     
 
     
  Pierogi z projektu ;Szlachetna dusza"  
  Pierogi'
ciasto:2 kg.mąki,0,5 szkl.oleju,o,5 szkl.mleka gorącej (gotowanej) wody około 2 l.
około 4 łyżek soli.

Farsz z twarogu.
3 kg. twarogu,4 jajka,cukier do smaku,suszona mięta do smaku,1 cukier wanilinowy.

Farsz ziemniaczany litewski.
2,5 kg. ziemniaków ugotowanych zmielić dodać drobno pokrojony koper podsmażoną na złoty kolor cebulę boczek usmażony i cebula, sól pieprz do smaku

Twaróg ze szpinakiem.
2 op. szpinaku mrożonego w kulkach,2 kg. twarogu,2 jajka, sól pieprz,czosnek,świeża cebula,wszystko usmażyć na patelni,pod koniec dodać twaróg nie dopuścić do roztopienia twarogu.

Farsz mięsny.
mieszane mięsa gotowane lub pieczone przepuścić przez maszynkę wymieszać dodać smażoną cebulę usmażony boczek sól pieprz do smaku.

Farsz z soczewicy.
Ugotować soczewicę pieprz sól przepuścić przez maszynkę cebula smażona na złoty kolor wymieszać .

Gotowanie pierogów
Woda osolona wlać dużo oleju i do gotującej wody wkładać pierogi jak wypłyną dodać trochę zimnej wody i od razu wyciągać na blaszkę nie na durszlak bo popękają.
SMACZNEGO!
 
   
     
 
     
  Komentarze  
  Brak komentarzy. Może czas dodać swój?  
     
 
     
  Dodaj komentarz  
  Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.  
     
 
     
  Oceny  
 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony
Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?